У Києві перед судом постане посадовець комунального підприємства через пособництво в заволодінні державним майном. Як повідомили в поліції Києва, чоловік шляхом зловживання своїм службовим становищем сприяв привласненню понад 600 000 гривень бюджетних коштів. 

Нещодавно слідчі Дніпровського управління поліції повідомили про підозру директорці підприємства, яка зобов’язувалася виконати капітальний ремонт одного з київських парків. У результаті директорка не виконала частину робіт, натомість надала завідомо неправдиві офіційні документи. Своїми злочинними діями жінка завдала міському бюджету 2,5 мільйони гривень збитків.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили та довели провину посадової особи - інженера комунального підприємства, за пособництва якого відбулося привласнення державних коштів. Чоловік, перебуваючи на посаді інженера технічного нагляду, мав контролювати хід будівельних робіт, перевіряти обсяги, якість виконаних робіт у відповідності з проектно-кошторисною документацією та будівельними нормами і правилами. У разі виявлення порушень співробітник мав право не підписувати акти виконаних робіт, але цим правом свідомо знехтував — зловмисник завізував частину документів, у яких підрядник вказав недостовірні відомості щодо обсягу виконаних робіт у порівнянні з фактично виконаним. Таким чином інженер завдав комунальному підприємству збитків на понад 600 000 гривень.

Слідчі повідомили 37-річному киянину про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України — пособництво в заволодінні чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудове розслідування завершено. Слідчі скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. Чоловіку загрожує до дванадцяти років в’язниці.