Попит на оренду квартир у Києві продовжує зростати, а разом з ним і ціни. Наприклад, за півроку вартість оренди житла в новобудовах зросла на 15-20%, а на вторинці - на 10-15%. Про це розповів професійний ріелтор та голова Комітету з інформаційних технологій Спілки фахівців з нерухомого майна України (СФНУ) Олександр Бойко, пише "РБК-Україна".

У сегменті новобудов, оренда на 1, 2 та 3-кімнатні квартири в Києві зросли. Попит на нові квартири продовжує перевищувати пропозицію. Це призводить до зростання цін. За останні 6 місяців середні ціни на оренду новобудов в Києві зросли на 15-20%.

Орендувати 1-кімнатну квартиру в новобудові можна в середньому від 10 000 до 15 000 гривень за місяць, в залежності від району і розташування. Оренда 2-кімнатної квартири в новобудові варіюється від 15 000 до 20 000 гривень, а ціна на 3-кімнатні квартири зазвичай починається від 20 000 гривень і вище.

На вторинці зміни цін також помітні, але менше, ніж в новобудовах. За останні півроку середні ціни на оренду квартир на вторинному ринку в Києві зросли на 10-15%.

Орендувати 1-кімнатну квартиру на вторинному ринку можна від 6 000 до 10 000 гривень за місяць, в залежності від стану житла, району та інших факторів. Ціни на оренду 2-кімнатних квартир на вторинному ринку коливаються від 12 000 до 18 000 гривень, залежно від місцезнаходження та умов. Оренда 3-кімнатних квартир зазвичай починається від 18 000 гривень і може досягати 25 000 гривень за місяць.

Найдорожчі райони

Найдорожчі райони пов'язані з їхнім престижем, розташуванням у центрі міста та розвиненою інфраструктурою. Зазвичай це центральні райони столиці – Печерський, Оболонський, Голосіївський, Шевченківський, Дарницький та Подільський район.

В цих районах можна очікувати високі ціни, особливо на престижні об'єкти та ексклюзивні квартири з дизайнерськими ремонтами в новобудовах.

Найдешевші райони

Околиці та віддалені райони можуть мати більш доступні ціни на оренду житла. Найдешевшими районами можна вважати Деснянський, Святошинський, Дніпровський та Солом’янський райони.