У Голосіївському районі столиці ювенальні поліцейські і соцпрацівники вилучили з неблагополучної сім'ї новонароджену дівчинку. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Києва.

Пакети сміття, бруд, розкиданий одяг, недопалки: в таких умовах проживала дитина. Дівчинку негайно забрали до медичного закладу на обстеження.

Днями в поліцію звернулися медпрацівники, які розповіли, що 21 лютого з пологового будинку виписали жінку з новонародженою дитиною. Однак мати перестала відповідати на дзвінки медичного патронажу і двері квартири не відчиняла.

Щоб не допустити протиправних дій щодо дитини, інспектори ювенальної превенції спільно з фахівцями служби у справах дітей та сім'ї вирушили до сім'ї.

Прибувши на місце, поліцейські виявили запущену квартиру з непридатними для немовляти Умовами: усюди був розкиданий сміття, брудні речі і недопалки. Крім того, в квартирі були відсутні комунікації.

Новонароджену дівчинку правоохоронці забрали у матері і передали медикам.

На мати дівчинки поліцейські склали адміністративний протокол. Зараз вирішується питання про позбавлення її батьківських прав. Подальшу долю дитини визначить соцслужба.