До Печерського управління поліції протягом тривалого часу надходили повідомлення від місцевої мешканки про те, що її чоловік продовжує зловживати алкогольними напоями, постійно вчиняє у родині конфлікти, ображає та принижує . Все це відбувається на очах у трьох дітей подружжя, серед яких є неповнолітній.

Поліцейські сектору протидії домашньому насильству Печерського управління поліції реагували на кожне звернення киянки та складали на 65-річного порушника адміністративні протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства. Крім того, були винесені заборонні приписи, які передбачали заборону в будь-який спосіб контактувати з потерпілою. Однак, чоловік продовжував завдавати шкоди психологічному та фізичному здоров’ю своїм рідним.

Слідчі Печерського управління поліції розпочали досудове розслідування за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство та за погодженням із Печерською окружною прокуратурою повідомили кривднику про підозру. Санкція статті передбачає громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.