Північний апеляційний господарський суд міста Києва задовольнив позов про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою площею 19,72 га. Вона розташована на просп. Миколи Бажана та вул. Ревуцького, в районі озера Вирлиця, у Дарницькому районі. Вартість земельної ділянки становить понад 1 млрд гривень. 

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Як розповіли у пресслужбі, земельну ділянку, яка ще з 1994 року зарезервована під заповідання як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність, Київська міська рада відвела приватній структурі під будівництво торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

"Прокурори довели у суді, що спірна ділянка знаходиться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та в межах його акваторії, а її відведення відбулося, у тому числі, за рахунок водної гладі озера. У зв’язку з цим надання цієї землі під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавства", – наголосили у Київській міській прокуратурі.

У столичній прокуратурі також зазначили, що суд апеляційної інстанції повністю погодився з доводами прокурора та задовольнив позов повністю: визнав незаконним рішення Київради, недійсним договір оренди землі та зобов’язано товариство звільнити земельну ділянку з приведенням у придатний для використання стан.