Підрозділ піротехнічних робіт КАРС "Київська служба порятунку" здійснює роботи з обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів територій в Оболонському районі столиці. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Піротехніки розпочали роботи 29 червня. Станом на 4 липня було обстежено території двох дошкільних та трьох загальноосвітніх навчальних закладів загальною площею 9,5 га. До робіт залучено 5 рятувальників КАРС.

У період з 24 травня до 28 червня піротехніки комунальної аварійно-рятувальної служби Київська служба порятунку відпрацювали 26 виїздів на територію Національного ботанічного саду імені Гришка НАН України, що у Печерському районі столиці, та обстежили майже 65 га площі. У ході обстеження території було виявлено 10 снарядів та гранату дистанційної дії (Ф-1) часів Другої світової війни.

Загалом у період з 27 червня до 3 липня 2022 р. для попередження надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків оперативні підрозділи КАРС "Київська служба порятунку" здійснили 46 виїздів, з яких:

  • 25 виїздів на ЧС соціального характеру (нещасні випадки з людьми, розблокування постраждалих);
  • 8 виїздів для профілактики ЧС (обстеження об'єктів та територій на наявність вибухонебезпечних предметів чи шкідливих речовин);
  • 7 виїздів на ЧС природного характеру (через метеорологічні явища);
  • 6 виїздів на ЧС техногенного походження (внаслідок аварій та катастроф, наявності шкідливих речовин у навколишньому середовищі, раптового руйнування будівель та споруд).

У період з 27 червня по 3 липня врятовано 3 громадян.

imgbig-1 imgbig-2 imgbig-3 imgbig-4 imgbig-5 imgbig-6 imgbig-7 imgbig-8 imgbig