Старосту села одного з округів Фастівської громади підозрюють у продажі наркотиків. Про це повідомили у пресслужбі Київської облпрокуратури.

"За даними слідства, чоловік, задля покращення свого матеріального становища, налагодив збут амфетаміну. Він приймав замовлення на "товар" лише у перевірених осіб з-поміж місцевого населення. Телефоном домовлявся про місце зустрічі та передавав психотропи безпосередньо в руки замовника", - сказано в повідомлені.

Правоохоронці затримали чоловіка й провели обшуки за його місцем проживання та роботи. Під час обшуків було виявлено і вилучено психотропні речовини, набої, тротилову та димову шашки, електронні ваги та банківські картки.

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 134 тис. гривень застави.

Старості села інкримінують частину 2 307 статі КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинений повторно). Стаття передбачає позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.