У Києві затримано чоловіка, підозрюваного в шахрайстві. Зловмисник продавав неіснуючі автомобілі на суму понад 90 тис. доларів США, повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Відомо, що підозрюваний обіцяв громадянам сприяння у придбанні автомобілів класу люкс за ціною, значно нижчою від ринкової. Автівки пропонувалися придбати з майданчика СЕТАМ або пригнати з Литви. Однак після передачі грошей зловмисник припиняв зв’язок з потерпілими, а зобов’язання не виконував.

Усього зловмисник отримав від громадян понад 90 тис. доларів США. Під час обшуків у нього вилучили свідоцтва про народження, документи про перебування на військовому обліку, оформлені на різних осіб, печатки державних установ і бланки з ознаками підроблення. Крім того, правоохоронці виявили гроші, чорнові записи, а також вогнепальну зброю та набої.

За фактом шахрайства та незаконного поводження зі зброєю відкрито кримінальні провадження, затриманому повідомили про підозру.

"Зазначимо також, що щодо вказаного чоловіка на цей час вже слухається кримінальне провадження в одному із районних судів Києва за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон та підроблення офіційних документів", - додали в прокуратурі.