Столичні правоохоронці затримали серійного крадія-рецидивіста, який обкрадав банкомати, обмінники та магазини у столиці. Про це повідомили в поліції Києва.

Протягом кількох місяців до поліції столиці почали надходити повідомлення про крадіжки з торгових центрів та магазинів, які вчинялися вночі. Невідомий проникав до приміщень закладів та викрадав гроші з банкоматів, пунктів обміну валюти та вартісні товари з магазинів.

Оперативники встановили, що до серії крадіжок причетний 36-річний мешканець Київської області. Поліцейські затримали фігуранта під час спроби вкрасти близько 2 мільйонів гривень з банкомату в одному з супермаркетів Святошинського району. Також правоохоронці затримали 45-річного спільника зловмисника, який перебував поблизу супермаркету та по рації повідомляв напарнику про появу сторонніх осіб.

З’ясувалося, що фігурант неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів та в цьому році повернувся з місць позбавлення волі. Під час обшуку у нього вдома знайшли відмички, а також гроші та ювелірні вироби, які чоловік викрав напередодні. Поліцейські встановили причетність чоловіка до крадіжки золотих та срібних прикрас у одному з магазинів, крадіжки грошей з банкомату у торговому центрі та з пункту обміну валюти. Наразі встановлюється причетність чоловіка до інших епізодів крадіжок.

За скоєне фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.