У столиці правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом підпалу будинку на вулиці Волоська 5, що являється пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення. У поліції запевнили, що в рамках провадження призначено відповідні експертні дослідження та проводяться заходи по встановлення осіб, причетних до цього злочину.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

“Пожежу в двоповерховому будинку ліквідували працівники ДСНС. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Слідчі кваліфікували подію, як умисне знищення майна, вчинене шляхом підпалу”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що поліцейські провели огляд місця події, який зафіксували у процесуальних документах. Будинок, в якому сталася пожежа, являється пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення.

За даним фактом слідчий Подільського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України – умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 10 років.

Також, як повідомили в поліції, "в рамках кримінального провадження призначено відповідні експертні дослідження та проводяться заходи по встановлення осіб, причетних до цього злочину".

Нагадаємо, вчора ввечері, 3 серпня, на столичному Подолі по вулиці Волоська 5, загорівся будинок 1833 року побудови, який є історичною пам’яткою. Активісти заявили, що це дуже схоже на підпал, до речі вже третій з 2018 року, та звинуватили у підпалі будівельну мафію.

Рятувальники, які прибули на ліквідацію пожежі, повідомили, що гасіння пожежі було ускладнено через “низький тиск в у водомережі”. Причини пожежі, повідомили в ДСНС, встановлюватимуть правоохоронці.