У Києві зробили паркування безкоштовним. За інформацією КМДА, інспектори поки не штрафуватимуть водіїв за її несплату.

Причина такого рішення - завершення юрпроцедур, пов'язаних із оновленням договорів.

Усі зміни будуть відображені у додатку "Київ Цифрової", тож про відновлення оплати за паркування городянам повідомлять заздалегідь.

Місцева влада закликала автовласників паркуватися відповідно до Правил дорожнього руху, у спеціально відведених для цього місцях, оскільки за порушення правил дорожнього руху передбачено штрафи.

Також автоаматорам нагадують, що на столичних вулицях є "парковники"-шахраї, які вимагають у водіїв готівку. Про такі випадки слід повідомляти поліцію.

Паркування в Європі

У Європі на українського водія чекає багато сюрпризів - платні дороги, штрафи та паркування. У великих містах безкоштовних зон для паркування дуже мало. Чим ближче до центру, тим менше і дорожче. Вартість від 1,5 євро до 8 євро на годину.

У великих та маленьких містах можна зустріти таблички з часом. Це означає, що з певного часу або дня паркування безкоштовне. Наприклад, у Німеччині часто зустрічаються безкоштовні паркування із зазначенням "діє (тільки) у робочі дні". Тобто у вихідні можна спокійно ставити авто. Але у Німеччині неробочим днем ​​вважається лише неділя. Ось такий цікавий феномен.

Також є муніципальні паркування для тих, хто мешкає в мікрорайоні. Переселенці з України також можуть звернутися до районної адміністрації за місцем проживання, подати заяви та отримати дозвіл на паркування усередині свого мікрорайону. Ця можливість платна, але дешевша, ніж залишати машину на приватних парковках.

Найдорожча парковка - у західній Європі (Нідерланди, Швейцарія, Австрія). А у Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині - дешевше.

Загальні рекомендації:

  • паркуйтесь обережно, на одне місце стоянки, а не на два,
  • на місце для людей з обмеженими можливостями заборонено ставати без відповідної таблички.