На Київщині ловлять п'яних водіїв. Про це повідомили у патрульній поліції.

Так, минулими вихідними було затримано 9 людей, які керували автомобілями у стані сп'яніння.

Один із випадків стався у суботу на 76 км траси Київ-Харків. Поліцейські помітили машину Mazda CX-9 та подали водієві сигнал про зупинку. Але той проігнорував вимогу поліцейського. Інспектори наздогнали авто та зупинили його.

Перевіривши водія, поліцейські з'ясували, що у його крові було 1.47 проміле алкоголю, це перевищує норму більш ніж у сім разів.

Копи склали на водія протоколи за ч. 1 ст. 130 (Управління у стані сп'яніння) та за ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водіями законних вимог поліцейського) КУпАП. Також патрульні усунули чоловіка від управління, тимчасово вилучили його права, а машину евакуювали.

Сьогодні в Україні за керування у п'яному вигляді діє лише адміністративна відповідальність. Адмінкодекс передбачає такі покарання для нетверезих водіїв:

  • штраф;
  • позбавлення прав;
  • конфіскація автомобіля.

Штрафи за їзду у п'яному вигляді залежно від серйозності порушення можуть коливатися від 17 до 51 тис. гривень. Кримінальну відповідальність за керування у п'яному вигляді передбачено лише в тому випадку, якщо водій спровокує ДТП, в якому люди отримали тілесні ушкодження або загинули.