У Дарницькому районі столиці поліцейські спіймали двох місцевих жителів на крадіжці із зоомагазину, і під час затримання один із фігурантів погрожував підірвати гранатою оперативників. Про це повідомили в поліції Києва.

Подільники ломом відчинили двері, пошкодили відеоспостереження, після чого викрали ноутбук, будівельні інструменти, а також товари для тварин. Вкрадене фігуранти завантажили в машину і мали намір виїхати, але їх затримали поліцейські.

36-річного водія зупинили біля машини. Його 37-річний подільник почав чинити опір і погрожувати оперативникам ножем. А опісля - витягнув бойову гранату та висмикнув каблучку.

Поліцейські відібрали в чоловіка гранату, а самих грабіжників затримали. Під час обшуку в них у машині вилучили викрадене майно та інші речові докази. З'ясувалося, що подільники вже притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини; крім того, один із них є обвинуваченим у квартирних крадіжках, і його справа зараз слухається в суді.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 185 - крадіжка, поєднана з проникненням і вчинена в умовах воєнного стану. Чоловікові, який погрожував поліцейським гранатою, повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) і за статтею 348 (посягання на життя співробітника поліції). Йому загрожує довічне позбавлення волі.