У вересні минулого року до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що невідомий намагався пограбувати малолітню дівчинку на вулиці Хрещатик. Тоді, на місці працювала слідчо-оперативна група та дільничні офіцери поліції.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, правоохоронці встановили, що діти у центрі міста грали на музичних інструментах та збирали кошти на підтримку ЗСУ:

«У той час їх помітив чоловік, а після вирішив прослідкувати за ними. Підійшовши до 12-річної дівчинки, нападник намагався зірвати з плеча рюкзак, у якому були зібрані кошти. Однак його дії помітили перехожі, тож швидко зупинили зловмисника та передали нам».

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – замах на скоєння грабежу у період воєнного стану. Згодом скерували до суду обвинувальний акт разом із матеріалами кримінального провадження.

Під час судового розгляду чоловік свою провину в інкримінованому злочині визнав частково. Зокрема він стверджував, що не мав наміру грабувати дитину.

Вироком Шевченківського районного суду міста Києва чоловіка визнано винним в інкримінованому злочині та засуджено до 6 років та 8 місяців позбавлення волі.