Поліція Києва спільно з СБУ затримала посадовця за одержання неправомірної вигоди з власника торгівельних точок. За щомісячний внесок у сумі 10 000 гривень чоловік обіцяв, що підприємець зможе безперешкодно здійснювати свою діяльність. Про це повідомили в управлінні НП в Києві.

Викрили чоловіка працівники СБУ спільно зі співробітниками Шевченківського управління поліції. Керівника одного із управлінь ГУ Дерспоживслужби в Київській області затримали. Встановлено, що 58-річний чиновник організував незаконну схему одержання неправомірної вигоди з власника кількох торгівельних точок на ринку. За нестворення перешкод у його діяльності посадовець вимагав щомісячну платню у сумі 10 000 гривень. Крім того, у липні поточного року правоохоронці задокументували факт одержання ним першого грошового траншу. Згодом чоловік знову продовжив свою діяльність, однак на цей раз з підприємця вимагав гроші за два місяці вперед.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди службовою особою. Наразі слідчі готують затриманому повідомлення про підозру. Санкція статі передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.