Правоохоронцы затримали мешканця столиці, який вирощував коноплі у штучних умовах. Чоловік орендував підсобне приміщення в одному з промислових районів столиці. Приміщення він обладнав всім необхідним для вирощування конопель методом гідропонування. Рослин планував переробити у канабіс та збувати серед  знайомих. Про це 2 серпня повідомили в поліції Києва.

Викрили 30-річного зловмисника оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Києві спільно зі слідчими Солом’янського управління поліції. Було встановлено, що фігурант орендував приміщення в одному з районів столиці. Там він змонтував спеціальні бокси, які обладнав усім необхідним для штучного вирощування рослин коноплі: спеціальне освітлення, датчики температури та вологості, вентиляція та система крапельного поливу. Коноплі вирощував елітних сортів, їх насіння він заздалегідь придбав через Інтернет. 

Нарковмісні рослини порушник планував переробити на канабіс та збувати серед знайомих. Під час проведення обшуку поліцейські вилучили лабораторне обладнання та близько сотні рослин коноплі. За попередніми підрахунками, в разі збуту виготовленого наркотику з такої кількості наркорослин він міг отримати понад 500 тисяч гривень прибутку.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті йому може загоджувати до семи років позбавлення волі.

Також у Києві оперативники затримали порушника, в якого вилучили 25 пакунків із солями PVP. Під час відпрацювання Подільського району на проспекті Свободи співробітники кримінальної поліції зупинили підозрілого чоловіка для перевірки. 29-річний місцевий мешканець зізнався правоохоронцям, що має при собі заборонені речовини, тож для належного документування події на місце прибула слідчо-оперативна група. З сумки порушника поліцейські вилучили 25 зіп-пакетів із речовиною білого кольору, а подальша експертиза показала, що вилучене є особливо небезпечною психотропною речовиною – солями PVP. Слідчі затримали зловмисника. Відомо, що киянин нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки та грабежі.

Слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконне зберігання психотропних речовин. Санкція статті передбачає штраф або до трьох років позбавлення волі.

Столичні правоохоронці викрили у Солом’янському районі збувача психотропів. Під час відпрацювання території району екіпаж правоохоронців помітив чоловіка, який при появі поліцейських різко змінив напрямок руху та намагався втекти. Працівники поліції наздогнали та  перевірили незнайомця. У ході спілкування виявилось, що чоловік має при собі заборонені речовини. Поліцейські виявили у чоловіка 38 розфасованих згортків із психотропними речовинами – солями PVP, які чоловік планував збути шляхом закладок на території району. Працівники поліції вилучили речові докази, а наркозбувача затримали.

Правопорушник – мешканець столиці 1995 року народження, відносно якого на даний час у Подільському районному суді столиці знаходиться обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження, відкритого за фактом організації або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Відкрито кримінальне за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України -  незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.