Ювенальні поліцейські столиці вилучили двох малолітніх дівчаток із неблагополучної родини. Про це повідомили 2 вересня в столичному управлінні НП.

Співробітники Шевченківського управління поліції спільно із службою у справах дітей та сім’ї Шевченківської районної адміністрації у місті Києві вилучили у матері та батька двох малолітніх дітей 2011 та 2015 років народження. Встановлено, що дітлахи перебували в умовах непридатних для проживання - серед покладів сміття та тарганів. Як розповіла інспектор сектору ювенальної превенції Шевченківського управління поліції Інна Демчук, у зв’язку з наявною загрозою життю та здоров’ю дітей правоохоронці прийняли рішення про їх тимчасове вилучення з небезпечного середовища.

“Малолітні дівчата знаходяться у лікарні. За результатами обстеження помешкання ми провели із матір’ю та батьком профілактичну бесіду щодо належного виконання батьківських обов’язків, а також склали два протоколи за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення - невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей. Після прийняття судом рішення будуть вжиті відповідні заходи щодо вирішення подальшої долі дітей”, - повідомили в поліції.