Правоохоронці затримали жінку-адвоката, яка підбурила клієнта до підкупу судді. 57-річна порушниця обіцяла посприяти в ухваленні рішень у судах, аби засуджений міг уникнути відбування покарання за тяжкий злочин. Про це 1 вересня повідомили в поліції Києва.

Слідчі столичного главку поліції спільно із працівниками Служби безпеки України викрили місцеву мешканку – адвокатку, яка під виглядом організації умовно-дострокового звільнення 41-річного підзахисного, який відбуває покарання за скоєння вбивства, запропонувала надати неправомірну вигоду судді.

Відомо, що жінка вимагала за таку незаконну послугу 6 тисяч доларів США та на початку цього року вже отримувала так званий аванс у сумі 1 500 доларів. Днями правоохоронці викрили її під час отримання частини грошей у сумі 2 000 доларів США. Підозрювану затримано та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

За даним фактом слідчі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 190 – шахрайство та ч. 3 ст. 369 - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачає собою до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.