1 вересня в столичних школах розпочали навчання 25 тисяч першачків. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

“Основною складовою офлайн навчання буде безпека. У всіх шкільних укриттях організовано повноцінний простір для навчання, щоб освітній процес не зупинявся. Свято першого дзвоника здебільшого пройшло без традиційних лінійок, а кожний день у школярів тепер буде починатися з правил безпеки під час повітряної тривоги”, – написав Валентин Мондриївський.

Перевірку проведено у всіх школах – 421 закладі середньої освіти, і на сьогодні школи Києва здатні забезпечити одночасно укриття для 145 тисяч учнів та освітян одночасно.

“Столичні школи готові працювати у змішаному режимі задля забезпечення повноцінного освітнього процесу”, – запевнив Валентин Мондриївський.

Він також зауважив, що навантаження на освітян не зменшилось, а навіть стало більшим. Зараз до Києва повернулось майже 180 тисяч учнів, із яких 138 тисяч згодились розпочати навчання офлайн. Решта мала можливість обрати між онлайн та індивідуальним навчанням, що створює додаткове навантаження для вчителів.