В Ірпені на Київщині комунальне підприємство (КП) “Ірпіньводоканал” за сприяння Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні (МКЧХ) будує додатковий резервуар для очищеної води. 

Про це стало відомо з допису на сторінці в Facebook мера Ірпеня Олександра Маркушина. 

“Нове водосховище на 3 тис. м кубічних допоможе уникнути дефіциту води. Адже нині у нашій громаді є 2 робочі резервуари сумарно на 9 тисяч кубометрів, а потреба іноді може сягати 12-14 тисяч кубометрів на добу. Таким чином, після початку експлуатації резервуара у жовтні, зможемо забути про нестачу чистої води. Це вже другий великий проект МКЧХ лише за цей рік у співпраці з “Ірпіньводоканалом”, – повідомив Маркушин. 

За його словами, раніше благодійники профінансували прокладання водогону від центральної будівлі КП до станції другого підйому на вулиці Літературній (колишня вул. Чехова), що становить майже 5 кілометрів труб.

“Також МКЧХ виділив цьогоріч близько 15 млн гривень на відновлення водопровідної інфраструктури у найбільш постраждалих від обстрілів районах Ірпеня і ми змогли повернути воду нашим мешканцям. Раніше за сприяння Червоного Хреста нам вдалось домовитись із владою Києва та провести коштом благодійників 7 км трубопровідної магістралі зі столиці. Завдяки цьому, десятки тисяч людей змогли отримати питну воду у дуже скрутний час для нашої громади”, – додав Маркушин.