Правоохоронці затримали чоловіка з гранатою в пункти догляду громадян на столичному залізничному вокзалі. Про це повідомили в поліції Києва.

1 серпня  при проведенні контролю громадян на столичному вокзальному комплексі, спеціалісти з безпеки Укрзалізниці за допомогою рентгено-телевізійних інтроскопів виявили у сумці одного з громадян предмет, схожий на гранату Ф-1 із запалом. На місце події негайно прибули поліцейські сектору превенції відділу поліції на станціях залізничного транспорту столичного главку, слідчі та вибухотехніки, які роззброїли чоловіка. Власником небезпечної знахідки виявився уродженець Запорізької області 1988 року народження. Вилучений боєприпас направлено на проведення експертизи. Фігуранта затримано.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

З 8 червня поточного року за ініціативи “Укрзалізниці” та правоохоронців на Центральному залізничному вокзалі міста Києва запрацювали комплексні пункти догляду громадян. Вони передбачають металошукачі та рентгено-телевізійні інтроскопи. Поліція та працівники “Укрзалізниці” постійно співпрацюють заради безпеки громадян.