У столиці, вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ, для відвідувачів відкрили Велику лаврську дзвіницю Києво-Печерської лаври. Під час повітряної тривоги можна буде сховатись в укритті, яке розташоване на першому поверсі споруди, повідомили в пресслужбі Національного заповідника.

Територія Лаври доступна для охочих щодня з 10:00 до 18:00.

"З 1 травня Велика лаврська дзвіниця Києво-Печерської лаври вперше за час війни відкриється для відвідувачів. Під час повітряної тривоги відвідувачі можуть спуститися в укриття, розташоване на першому поверсі дзвіниці", - розповіли в пресслужбі.

Велика лаврська дзвіниця є одним із візуальних символів столиці України. Піднятися нагору можна, подолавши понад 200 сходинок, та з висоти пташиного польоту (60 м) насолодитися чудовою панорамою Києва.

"Із дзвіниці відкривається величний краєвид на мальовничий Дніпро. У ХІХ ст. мандрівники свідчили, що за ясної погоди з далекоглядної труби можна бачити з верхнього ярусу лаврської дзвіниці Козелець, Переяслав, Васильків й околиці на відстані щонайменше 150 кілометрів", - резюмували в пресслужбі.