У столиці правоохоронці затримали зловмисника, який задушив пенсіонерку подушкою. Про це повідомили у ГУ Нацполіції Києва.

Так, на спецлінію 102 надійшло повідомлення від киянки, що у квартирі на вулиці Литвиненко-Вольгемута вона знайшла мертвою свою 83-річну бабусю, на тілі якої було помітно сліди насильства.

Правоохоронці, які прибули на місце, з'ясували, що з квартири зникли особисті речі померлої. За попереднім висновком судмедексперта, пенсіонерку задушили.

Підозрюваного у вбивстві пенсіонерки затримали протягом години. Ним виявився 29-річний уродженець Херсонської області. Під час затримання у нього знайшли викрадене у пенсіонерки майно

З'ясувалося, що чоловік під приводом нібито допомоги вдома час від часу приходив до бабусі, чим увійшов до неї в довіру. Під час чергового візиту чоловік вирішив обікрасти пенсіонерку. Та почала кликати на допомогу, і зловмисник її подушкою.

"Зрозумівши, що господиня померла, зловмисник зняв з неї сережки, забрав мобільний телефон, телевізор, банківську картку і закрив загиблу в квартирі, забравши ключі. За награбоване порушник отримав у ломбарді 2000 гривень", - розповіли у поліції.

За розбій, скоєний за умов військового становища, і умисне вбивство, скоєне з корисливих приводів, фігуранту загрожує ув'язнення терміном від 10 до 15 років чи довічний позбавлення волі з конфіскацією майна.