У Київському зоопарку продовжується підготовка до зими. Про це повідомили у КП "Київський зоопарк".

Зараз для мешканців Київзоо утеплюють приміщення, закуповують електрогенератори, інфрачервоні обігрівачі, дров'яні печі, а крім того – створюють запаси кормів та змінюють раціон тварин.

Зокрема, порції кормів збільшено на 10–15%. Сезонну зелену масу поступово замінюють сушеним різнотрав'ям, сухофруктами, ягідно-плодовим варенням, компотами, замороженими овочами та фруктами. Також для збалансованого та здорового харчування мешканцям зоопарку збільшують у раціоні вітамінно-мінеральні добавки.

"Ведмеді перед зимовим сном нагулюють жир на меді та горішках, моркві та гарбузі, рибі та м'ясі, осінніх ягодах та фруктах. Примати в затишних теплих будинках п'ють компоти та чай з лимоном, ласують печеними гарбузами, горішками та сухофруктами. Птахи налітають на мішанку з різних круп, насіння, варених яєць, мінеральних добавок та вітамінів. Копитні ласують запашним луговим сіном, овочами та вітамінними гранульованими кормами", – розповіли у Київзоо.

У зоопарку зазначили, що цього року запроваджено кожен відділ на власних городах, у теплицях та садах вирощує свіжу зелень, натуральні овочі, фрукти та ягоди, щоб кожному мешканцю було затишно, тепло та ситно.