На столичному Подолі, на вулиці Андріївський узвіз 26, розбирають будинок Всеволода Тарнавського. Споруду XIX століття намагаються розібрати вже вдруге, першу спробу у вересні 2022 року активістам вдалося зупинити.

Про це йдеться в повідомленні заступника директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитра Перова.

“Це вже друга спроба розібрати будівлю. Першу – вдалося зупинити у вересні 2022 року.  Андріївський узвіз є вулицею пам’яткою, а будинок Тарнавського знаходиться в охоронних зонах Софії та Андріївської церкви. Звісна річ, демонтаж відбувається за “циганським шатром”, а паспорт об'єкта відсутній”, – повідомив Дмитро Перов.

Він додав, що за інформацією дослідника історії Києва Короба Антона, цей будинок споруджено у 70-х рр. ХІХ ст. на замовлення титулярного радника Всеволода Тарнавського. Будинок двоповерховий, на високому підвальному поверсі мав декор виконаний з жовтої київської цегли з бароковими та ренесансними ремінісценціями.

Згодом  Дмитро Перов повідомив, що несанкціоновані роботи на Андріївському узвозі, 26 призупинили.

“Разом з інспекторами Департамент територіального контролю міста Києва зіставили відповідні звернення до Національної поліції України”, — написав він.