Правоохоронці спільно із силовиками СБУ затримали чоловіка і жінку, які підпалили військове авто та машини волонтерів. Про це повідомили в поліції Київщини.

Уночі 29 липня до поліції надійшло повідомлення, що на одній з вулиць в селі Петропавлівська Борщагівка горить автомобіль. Правоохоронці зʼясували, що невідомі підпалили машину Volkswagen, який належить військовослужбовцю. Тієї є ночі в цьому ж селі сталося загоряння двох автівок Mercedes та Volvo, які належать волонтерській організації.

Оперативники встановили, що до вчинення підпалів причетны 25-річний та 20-річна уродженці Черкаської області, які проживають у селі Петропавлівська Борщагівка. Зловмисників затримано.

З’ясувалося, що співмешканці шукали роботу і знайшли в одному з месенджерів пропозицію, як заробити «легкі» гроші. Чоловік та жінка отримували вказівки від «замовника» через месенджер. Проте фігуранти не отримали гроші, на які розраховували: куратор переслав лише частину, а решту пообіцяв заплатити пізніше.

У поліції зазначили, що окупанти використовують відео підпалу воєнних автівок для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій проти України. За перешкоджання законній діяльності Збройних сил (ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України) зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.