Правоохоронці села Чайки передали слідчим водія, який пропонував їм хабаря. Про це повідомили в Патрульній поліції Київської області. 

29 липня, близько 15-ї години, на провулку Залізничному у Бучі інспектори зупинили авто Ford Scorpio. Під час спілкування з 36-річним керманичем патрульні виявили явні ознаки сп‘яніння водія. Поки поліцейські складали відповідний адмінматеріал, чоловік, щоб уникнути відповідальності, запропонував їм грошові кошти. Патрульні попередили керманича, що за подібні пропозиції його чекатиме кримінальна відповідальність. Проте чоловік проігнорував попередження та поклав грошові кошти до канцелярської папки поліцейських.

Відразу після складання на водія протоколу за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп‘яніння) КУпАП, інспектори викликали на місце події слідчо-оперативну групу для фіксації факту пропозиції неправомірної вигоди та встановлення всіх обставин справи.

За пропозицію або надання неправомірної вигоди настає кримінальна відповідальність та карається штрафом від 8 500 до 12 750 гривень або обмеженням волі на строк від 2-х до 4-х років, або позбавленням волі на той самий строк.

Патрульні Київської області з початку повномасштабного вторгнення несуть посилену службу. 

“Перевірка на блокпостах - важлива робота наших інспекторів цими днями. Тож жоден ворог чи зрадник нашої країни не пройде. Чекаючи на блокпості своєї черги, чи перевірку документів, поставтесь до цього з розумінням. Ваша співпраця - це великий внесок в безпеку Київщини”, - повідомили в патрульній поліції.