РФ проти ночі 1 травня влаштувала чергову повітряну атаку по Україні, використовуючи крилаті ракети. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Telegram-каналі.

Відомо, що атака тривала з 02:30 ночі понеділка, повітряна ж тривога всю територію країни "охопила" о 03:42.

Росія атакувала Україну з літаків стратегічної авіації. Зокрема,підняла в небо 9 Ту-95 із району Оленєгорськ (Мурманська область РФ), ще два Ту-160 з ракетами вилетіли з району Каспійського моря.

Загалом ворог випустив 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ було знищено 15 із них.

"Тримаймо небо! Разом - до перемоги!" - додав Залужний.

Під ударом опинилася Дніпропетровська область: там збито 7 російських ракет, але є прильоти у Павлоградському районі. Внаслідок обстрілу постраждали 25 мирних жителів, серед них троє дітей. Про це в Telegram повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. 7 російських ракет знищили військові повітряного командування "Схід". Решта ракет атакувала територію Павлоградського району, внаслідок чого постраждали десятки людей. За попередніми даними, йдеться про 25 поранених, серед яких троє дітей. У місті Павлоград пошкоджено промислове підприємство. Там сталася пожежа, яку рятувальники вже ліквідували. Крім того, внаслідок вибухів отримали пошкодження десятки житлових будинків - 19 багатоповерхових та 25 приватних. Також понівечено 6 закладів шкільної та дошкільної освіти, а також 5 магазинів. Руйнування також зафіксовано у громадах району. У Вербівській громаді пошкоджено майже 40 житлових будинків, у Юріївській - 2, а у Межирицькій громаді пошкоджено будівлю школи.

28 квітня українське ППО збило 21 російську крилату ракету і два безпілотники, якими Росія атакувала низку регіонів. Усього росіяни запустили 23 ракети, удари по Умані та Дніпру призвели до загибелі багатьох людей. На Київщині уламки збитої російської ракети впали на житловий будинок. Детальніше про це - за посиланням.