Данська рада у правах біженців запускає програму підтримки домогосподарств, які найбільше постраждали внаслідок воєнних дій в Іванківській громаді на Київщині. Кошти також може отримати малий і середній бізнес з акцентом на сільське господарство, а прийом заявок для участі в конкурсі на грошові гранти - до 10 травня, йдеться на сторінці організації.

Хто може отримати гроші на ведення господарства

Участь можуть взяти мешканці населених пунктів Іванківської громади, які там зареєстровані або проживають, включно з ВПО. Можна буде отримати таку фінансову допомогу:

  • гранти до 40 тисяч грн - для фізичних осіб на відновлення особистого селянського господарства, створення або відновлення бізнесу та/або самозайнятості;
  • гранти від 40 тисяч грн - для підприємств та ФОП, які мають офіційно зареєстрований бізнес і ведуть діяльність на території Іванківської громади.

Зазначається, що в рамках проекту не фінансується відновлення житла, придбання насіння, добрив, кормів та особистого автотранспорту.

При розгляді заявок будуть враховуватися такі критерії:

  • життєздатність та реалістичність бізнес-ідеї, розуміння заявником схеми її реалізації;
  • наявність пошкоджень чи руйнувань джерел доходу домогосподарства (господарські будівлі, обладнання, худоба) або самого бізнесу внаслідок військових дій.

Особлива перевага надаватиметься родинам, які мають соціальну або фінансову вразливість (наприклад, родини, де головою домогосподарства є жінка).

Подати заявку можна за посиланням.