У Києві за вчинення домашнього насильства судитимуть місцевого жителя, який знущався над своїми батьками та 9-річним сином. Про це повідомили в ГУ Нацполіції Київської області.

На початку року в Дніпровське управління поліції із заявою звернувся 60-річний киянин, який повідомив, що син систематично ображає його, принижує і погрожує фізичною розправою.

З'ясувалося, що правоохоронці неодноразово притягували 32-річного порушника до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства. Зокрема, минулого року поліцейські фіксували протиправну поведінку чоловіка щодо батька, матері, а також 9-річного сина. Тоді зловмисник відбувся штрафами і був заарештований на сім діб, але це не допомогло йому змінити свою поведінку і налагодити відносини з родичами.

Після отримання заяви від пенсіонера, що син продовжує над ним знущатися, поліцейські передали інформацію слідчим, які розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 126-1 КК України — домашнє насильство.

Матеріали кримінальної справи разом з обвинувальним актом направлені до суду. За скоєне фігуранту загрожує до двох років позбавлення волі.