Після придбання електричного каміна постає питання, а як його правильно встановити. Монтаж такого пристрою вимагає від майстра розуміння деяких нюансів та використання відповідного інструменту. Установка не потребує особливого фаху та виконується доволі швидко, якщо до неї як слід підготуватися. Про всі нюанси цього процесу ми вирішили дізнатися у спеціалістів компанії ArtiFlame https://artiflame.in.ua/. Це відомий вітчизняний виробник електрокамінів, працівники якого добре розуміються на продукції та особливостях її експлуатації.

Перші кроки перед установкою електричного каміна

Перед тим, як розпочати установку електрокаміна, варто визначитися з трьома моментами:

  • типом конструкції пристрою (вбудована, накладна, підлогова);

  • місцем його розташування;

  • способом підключення до мережі.

Монтаж вбудованих та підлогових моделей доволі сильно відрізняється. Перші електричні каміни вимагають підготовки простору, куди вони будуть встановлені, а другі можна просто поставити у потрібному місці кімнати і легко прибрати у разі необхідності. Коли ми говоримо про установку пристрою, то маємо на увазі саме вбудований тип конструкції. Існують ще настінні моделі, але вони легко фіксуються на різних поверхнях — з цим впорається будь-який домашній майстер. Не забудьте про доступ до побутової розетки або лінії електроживлення. Каміни належать до числа пристроїв невисокої потужності, тому з цим проблем не буде.

Процес монтажу електрокаміна

Для монтажу вбудованого електрокаміна вам буде потрібно зробити нішу в стіні або спеціальний корпус. Конструкція частіше за все виконується з гіпсокартону та металопрофілю. Це надійні матеріали, які допоможуть створити оптимальний простір для установки декоративного обігрівача. Важливо — точно визначитися з розмірами, щоб електричний камін ідеально увійшов у призначене для нього місце. Завдяки особливостям пристрою можна особливо не турбуватися про протипожежну безпеку. Згодяться будь-які оздоблювальні матеріали. Для кращої вентиляції зробіть кілька отворів.

Монтаж електрокаміна — нескладний процес, він не забере у вас занадто багато часу, зате результат буде тішити око довгий час. Розуміючи основні нюанси установки, ви зможете впоратися з роботою самостійно і зекономити на послугах дизайнерів та будівельників. Але якщо відчуваєте невпевненість у власних діях, краще буде звернутися до фахівців.