У приміщеннях люди и проводять досить багато часу свого життя і від того, який інтер'єр в них створено, залежить настрій, самопочуття і працездатність. Кожна людина хоче створити в своєму приміщенні унікальний інтер'єр, який відповідав би характеру його жителів. Одним із способів створення унікального інтер'єру є використання ліпного декору. Існує величезна безліч даних елементів, що дозволить створити будь-який стиль інтер'єру. Розглянемо докладніше матеріали виготовлення ліпнини.

Ліпнина з поліуретану

Ліпнина з даного матеріалу, доступна в інтернет-магазині https://elitedecor.com.ua/ru/, найкраща - вона має підвищену жорсткість, легкість, міцність і характеризується тривалим терміном служби. За рахунок своєї легкості, ліпнину з поліуретану можна кріпити на спеціальний клей, головне, щоб поверхня була сухою і рівною. А якщо таку ліпнину покрити ґрунтовкою, то її можна буде пофарбувати будь-якою фарбою.

Поліуретан можна використовувати в будь-яких приміщеннях з підвищеною вологістю (прикрашати басейн, ванну кімнату, кухню і т.д.). Він не тріскається і не деформується на відкритому повітрі і при будь-яких температурах. Ліпнина з поліуретану має чіткий рельєф і малюнок, тому вироби не вимагають підгонки. Сучасні дизайнери та майстри пропонують виготовлення та монтаж барельєфів, а також ліпнини з поліуретану. Дізнайтеся розцінки на монтаж ліпнини і неодмінно скористайтеся такою чудовою можливістю.

Ліпнина з пінопласту

Ліпнина з такого матеріалу, як пінопласт, має невелику вартість, легкість, гнучкість і гладкість поверхні. Декорувати приміщення за допомогою ліпнини з пінопласту можна своїми руками, так як дана робота не потребує особливих знань і навичок. Відомо, що вироби з пінопласту здатні притягувати статичну електрику, а це значить, притягувати до себе пил. Ліпнина з даного матеріалу має нечіткий малюнок, тому необхідно ретельніше проклеювати стики.

Ліпнина з гіпсу

Гіпс також є недорогим матеріалом, проте, в той же час, він досить важкий і крихкий і з часом найчастіше починає обсипатися. З огляду на цей недолік, ліпнину з гіпсу застосовують не скрізь (наприклад, не монтують її в приміщеннях з підвищеною вологістю і в таких, де відсутня будь-яка вентиляція). Ліпниною з даного матеріалу прикрашають стелі, вікна, арки, ніші і каміни, виготовляють настінні панно.