Актуальність проблеми вибору дерев'яних і дерево-алюмінієвих вікон з кожним роком все зростає. Споживачів цікавлять питання: чим керуватися при виборі насамперед - зовнішніми якостями, вартістю виготовлення або термінами виконання замовлення?

Сучасні дерев'яні вікна істотно відрізняються від вікон минулого століття. Основною причиною кардинального відмінності є наявність сучасної віконної фурнітури.

Завдяки сучасним розробкам в цій області, користуватися вікнами стало набагато простіше і зручніше: крім горизонтального відкривання ми можемо скористатися режимом для провітрювання, і при цьому не бояться, що випадковий порив вітру або протяг різко зачинить вікно, воно розіб'ється, а значить буду потрібно замовляти заміну склопакету. При режимі провітрювання ми так само можемо не боятися за дітей, які, як відомо, люблять повисовуватися з вікон. І, що особливо радує, так це те, що всі маніпуляції з вікном виробляються за допомогою повороту однієї ручки. Головне, який би Ви матеріал не вибрали для рам, правильно вибрати фурнітуру для вікон ще важливіше. Це як раз той самий випадок, коли не варто економити.

Термін експлуатації дерев'яних і дерево-алюмінієвих вікон зі склопакетами може досягати 50 років. Тому, питання надійності і ремонтопридатності буде першорядним, питання зовнішнього вигляду йде слід за ним. Все це визначається якістю і технологією виготовлення євровікон. Щоб чітко уявити, якими мають бути якісні дерев'яні вікна зі склопакетом, найкраще звернутися до менеджера компанії-виробника. Він допоможе з'ясувати, наскільки характеристики їх виробів відповідають вашим запитам, розкриє всі технологічні нюанси євровікон, варіантів комплектації з урахуванням вимог до дизайну.

Низька ціна вікна і його установки найчастіше обумовлена ​​недостатнім набором його якостей, що перш за все проявляється в частому ремонті ПВХ вікон і нетривалому терміні їх служби. При цьому чесність і надійність компанії-виробника, що забезпечує достатній рівень якості - запорука безперебійної експлуатації євровікон.

Якщо вас переконують, що можливе виконання замовлення протягом 2-х тижнів, варто задуматися. Нехай вас не бентежить тривалість терміну виготовлення від 2-х до 2,5 місяців. Краще трохи почекати, ніж отримати вікна низької якості через занадто швидке виготовлення. Часто більш тривалий термін виготовлення потрібен компаніям, попит на вироби яких дуже високий. Якби керівник серйозної фірми не був зацікавлений у зменшенні термінів на виготовлення своєї продукції, в будь-якому випадку, якість буде на першому місці. Всі великі компанії-виробники мають у своєму розпорядженні власну базу підрядників, які постачають якісну деревину і надійні склопакети, а також всі необхідні складові, включаючи фурнітуру.

Найнадійніша, найякісніша і довговічніша фурнітура для вікон виробляється в Німеччині. Там існує близько десятка фірм, і довіряти без оглядки можна будь-який з них. Якщо німецькі виробники пишуть в анотації, що їх фурнітура розрахована на 60 000 циклів - можете в цьому не сумніватися. До речі, хорошим показником по євро стандартам є 15 000 циклів.

Друге місце за якістю можна поділити між Італією та Іспанією. Дуже гарна риса, але, як правило, більшість підприємств давно вже виведено за межі країн і розміщено де-небудь в Азії.

На третьому місці Туреччина. Але це на свій страх і ризик. З накопиченої статистики можна сказати, що турецької фурнітури вистачає на 5-6 років, потім потрібно часткова або повна заміна фурнітрури і регулювання вікон. І тут чекає сюрприз: точно такої ж фурнітури на складах немає, так як її вже зняли з виробництва, а ніяка інша на місце колишньої не встане, і Вам запропонують замінити вікна, а це вже зовсім інша історія.