Щоб автомобільна турбіна працювала довго, треба своєчасно реагувати на прояви проблем та проводити ремонт турбіни в Рівне на спеціалізованих СТО. Чому мова йде про спеціальні майстерні? Тому що тільки за допомогою обладнання можливо провести якісну діагностику та ремонтні роботи. Зокрема, на станціях турборемонта використовують стенди. Розкажемо, що це і для чого потрібно, та на скільки це корисно та допомагає у роботі з вашою турбіною.

cDZImy4RdB8pZTZosEy7qnXsEVzScSH6P8YXl5FQvMSeoIXAiOAoHC3fNJCv7XiVXk86RLzCLyek3Wes3nfr4tfdqoGCGTCpb0ufCkoEQkRveO48n0h7Uqa4bA5G9_aEgJozt5o_=s0

Що таке стенд для ремонта турбін?

Мова йде про спеціальне обладнання, за допомогою якого можна відтворити всі режими роботи двигуна. Стенд включає імітацію паливної, масляної та повітряної систем. Спеціальна приладова стійка та пульт керування забезпечують умови для регулювання та перемикання режимів.

Стенд для перевірки турбіни дає майстру можливість:

  • налаштовувати функціональність клапана керування турбіною;
  • повіряти, налаштовувати, калібрувати пневмоприводи;
  • коректувати показники встановленого ротора;
  • оновлювати бази даних двигуна;
  • тестувати електричні приводи.

Стенд є відносно компактною установкою з міцним корпусом. В сучасних моделях є сенсорний екран для виводу необхідної інформації. Турбокомпресор, який пройшов діагностику та налаштування на стенді, повністю відтворює заводські характеристики та готовий до повноцінної експлуатації.

Ремонт турбіни: як це відбувається

Спеціалісти компанії Турбо СТО розповіли, як відбувається відновлення турбокомпресора:

  1. Розбирання турбіни, очищення елементів.
  2. Комп'ютерна та візуальна діагностика.
  3. З’ясування причин поломки.
  4. Заміна елементів, часткова збірка.
  5. Балансування ротора і колеса турбіни.
  6. Перевірка роботи турбокомпресора на стенді.
  7. Фінішне калібрування і остаточна збірка.

Звичайно ж, стенд — важливий, але не єдиний елемент обладнання, потрібний для професійного ремонту турбіни. Окрім нього, на СТО повинні бути верстати для балансування, тестери, інструменти для розбирання, верстати для очищення елементів турбокомпресора. Все має бути сучасним, перевіреним і професійно налаштованим.

Значення має і досвід майстра. Тому на СТО повинні працювати спеціалісти, що пройшли профільне навчання та отримали сертифікат. Саме це гарантує високу якість ремонтних робіт. Тож якщо з турбіною виникли проблеми, треба звертатись тільки у спеціалізовані майстерні. Інвестиції у такий ремонт окупляться надійністю та довгою експлуатацією.