Як відомо, далеко не кожна геймерська гарнітура, навіть з найсучасніших та найдорожчих, нормально "стикується" зі звичайними (і тим більше не зовсім звичайними) окулярами.

Причини цьому можуть бути найрізноманітніші. Аж до того, що виробник просто не захотів занадто морочитися з ергономікою оголів'я нової моделі. Або дехто з користувачів просто "формою обличчя" не вписується в ті параметри, що прораховували розробники девайса. Таке теж трапляється - на всіх же не вгадаєш.

Інша справа, що почасти виявляється ця неприємність, коли свою нову гарнітуру геймер до покупки нормально не приміряв (ну, подарували її, наприклад, чи забув поміряти), і дискомфорт від того, що оголів'я навушників занадто притискає дужки окулярів до обличчя, помітив вже в ході безпосередньої експлуатації виробу. Авжеж, це проблемка, до того ж із категорії, що гарантовано зіпсує враження від якого завгодно геймплея.

І тим не менше, завжди можна спробувати ретельніше підлаштувати гарнітуру так, щоб і з окулярами вона сиділа трохи зручніше, тиснула менше і грати як мінімум не заважала. Складного в цьому нічого немає. І далі ми розповімо, як це робиться.

Та спочатку про всяк випадок нагадаємо про те, що коли ви граєте в окулярах (будь-яких), то окрім якості звучання навушників і якості роботи мікрофона на етапі вибору гарнітури в обов'язковому порядку слід звернути увагу ще й на такі параметри моделі, як можливість налаштування ширини оголів'я й щільності прилягання навушників, габарити та конструкцію чашок, а також на форму, розміри й матеріал накладок амбушюр.

Игровая гарнитура с очками: что можно сделать, если жмет

Для прикладу, ось один з варіантів сучасної геймерської гарнітури, котра переліченим вимогам точно відповідає (це випущена минулого року модель GSP 600 від Sennheiser). Однак подальші рекомендації, звичайно ж, можуть бути застосовані до всіх інших ігрових моделей будь-якого виробника.

Отже, коли, надягнувши гарнітуру разом з окулярами, під час гри ви відчуваєте дискомфорт від того, що навушники сидять незручно, а окуляри тиснуть, то тоді варто спробувати наступне:

#1 - зменшити тиск навушників

Для цього:

  • беремо гарнітуру в руки і регулятором встановлюємо оголів'я на звичайну (і найзручнішу) для себе ширину;
  • надягаємо гарнітуру на голову, а потім ще трохи розширюємо оголів'я, тобто, або злегка опускаємо навушники вниз, або трохи збільшуємо ширину регулятором, не знімаючи гарнітури.

У такій спосіб будь-коли можна значно послабити тиск навушників на дужки окулярів, і, отже, тиск окулярів на шкіру голови. До речі, зокрема й тому деякі виробники комплектують ігрові моделі широкими й м'якими накладками, що не дають навушникам занадто тиснути на голову, та в той же час добре утримують їх на потрібному місці.

#2 - перевірити, щоб навушники накривали вуха правильно

Для цього:

  • беремо гарнітуру двома руками й надягаємо її на голову так, щоб чашки навушників облягали вуха, але не тиснули на вушні раковини;
  • якщо вуха потрапляють під накладки амбушюр, то акуратно зміщуємо навушники так, щоб вуха всередині чашок, що називається, розправилися і якомога менше притискалися до дужок окулярів.

Игровая гарнитура с очками: что можно сделать, если жмет

Як бачимо, якщо є повнорозмірна гарнітура з так званими облягаючими навушниками, тобто саме сучасна геймерска модель, то налаштувати її якомога комфортніше для себе зовсім не складно, навіть якщо вона і не була розрахована на користувача, котрий носить окуляри.

Що ж до згаданої в цьому пості моделі GSP 600, то, повторимося, для прикладу навели її ми не випадково, оскільки, як і всі професійні геймерські Sennheiser розроблена вона була для того, щоб грати в ній було завжди комфортно, навіть коли граєте ви в окулярах та ще й дуже довго.