За оцінками дизайнерів, сьогодні декоративні шпаклівки впевнено виступають як вдалий матеріал, використання якого допомагає з ефектним оформленням, як домашніх приміщень, так і офісного простору. Щоб робота з декоративною штукатуркою приносила виключно позитивні емоції, є сенс розібратися з видами матеріалів, які представлені на сучасному ринку.

Як правило, основна відмінність полягає в особливостях складу. Простими словами, йдеться про виключно мінеральні компоненти або тут використовується спеціально підготовлений акрил. Як показує практика, другий варіант залишається у пріоритеті, тому що акрилову штукатурку не треба попередньо готувати, та й поверхня для використання може бути будь-яка. Але перед тим, як остаточно визначаться з вибором, потрібно проконсультуватися з досвідченими фахівцями.

Переваги декоративного покриття

Однією з основних переваг у цьому відношенні виступає простота використання. Виробники не втомлюються говорити, що для оформлення інтер'єру за допомогою декоративної штукатурки немає необхідності в запрошенні майстрів. Хоча, звичайно, практична навичка тут грає свою роль. Але, як показує практика, переважно вона відбивається на швидкості оформлення.

Також є сенс звернути увагу на різноманітність представлених варіантів. Простими словами, можна купити декоративну штукатурку, використання якої допоможе зімітувати на стіні природний камінь, дерево, шовк та інші матеріали. Попит у професійних дизайнерів мають варіанти, за допомогою яких можна створити ефект старовини.

Додатковий плюс

Важливо звернути увагу на довговічність декоративної штукатурки. І це при тому, що особливого догляду тут не потрібно. Секрет полягає в показовій щільності складу, тому матеріал практично не вбирає запахи, а позбутися пилу можна за допомогою сухої ганчірки.

Та й потім, якщо декор на стінах перестав радувати, цілком реально змити нанесену фарбу або повністю прибрати штукатурку. Після цього, стіни можна оновити або, як варіант, використовувати спеціальний колір, що допоможе освіжити інтер'єр з мінімальними фінансовими витратами.