Де ви б не проводили свій день – на роботі чи на відпочинку, ввечері хочеться повернутися додому в затишок. І аж взагалі ніхто не мріє після насиченого дня займатися прибиранням. Але якщо ви заздалегідь подбаєте про наведення порядку, то повертаючись втомлені додому зможете насолоджуватися комфортом та відпочинком.

Спеціальні місця для дрібних речей

Сьогодні багато говорять про філософію щастя та комфорту, яка базується на найголовнішому – гармонії. Гармонічні відносини із довкіллям неможливі, поки немає внутрішньої гармонії. А як мовиться, без порядку у домі, немає порядку у голові. І перше що варто зробити – організувати систему зберігання дрібних речей:

  1. Речі, якими ви користуєтесь кожного дня покладіть у відкриті системи зберігання. Ключі складіть у коробочку або повісте на спеціальні крючки. Так само організуйте щітки у ванній кімнаті. Щітки для взуття покладіть у кошик. Це відноситься і до пультів, гаджетів, косметики.
  2. Речі, якими користуєтесь раз на тиждень краще заховати у настінні органайзери, бокси, які можна поставити під ліжком, кутові полиці.
  3. Аксесуари зберігайте у ящиках комода. Розфасуйте усі дрібнички по категоріях, та розкладіть у різні шухлядки.
  4. Ще одна вдала ідея – потаємні системи зберігання, в які можна скласти все, що заважає оку.

Кожна кімната у квартирі потребує правильної організації зберігання дрібних речей.

Зберігання взуття та аксесуарів у передпокої

Саме атмосфера у передпокої дозволяє скласти своє враження від квартири. Щоб розкидане взуття не зіпсувало його, слід відразу ставити його на місце. Для цього підходить тумба для взуття. Якщо такої немає, то слід відвести місце під взуття у шафі. Це відноситься і до шапок, рукавичок, шарфів.

Як підтримувати чистоту на кухні

Підтримувати порядок на кухні складніше за все, тому візьміть собі за правило такі поради:

  • посуд вимити відразу після використання; 
  • протирати техніку (мікрохвильова піч, варильна поверхня, машина для кави) вологою ганчіркою щораз після використання;
  • підтримувати робочу поверхню у чистоті одразу позбавляючись плям;
  • розкладати продукти та посуд на свої місця.

Якщо ви обідаєте біля телевізора в іншій кімнаті, краще відразу прибрати за собою посуд.

generalne-prybyrannia.jpg

"Гарячі точки"

Зверніть увагу на "гарячі точки", бо там накопичується бруд, що призводить до появи бактерій:

  • килимок у передпокої краще розмістити перед вхідними дверима;
  • кухонну раковину і кран потрібно промивати кожного дня за допомогою миючого засобу;
  • губки для миття посуду слід ретельно вимивати та не забувати змінювати на нові;
  • клавіатура та пульт від телевізора збирають на собі безліч бактерій, тому, щоб позбутись бруду на них використовуйте вологу серветку та слайм;
  • пральна машина є місцем де утворюється пліснява, тому після кожного використання її слід провітрити та витерти насухо ущільнювальні гумки.

Доволі складно виділити час навіть, щоб розкласти все по місцях, не кажучи про генеральне прибирання. На допомогу прийдуть спеціалісти компанії smartcare, яка надає якісні клінінгові послуги в Києві. Компанія спеціалізується не лише на підтримці порядку у домі та навколо будинку. Ви можете обрати 1 з 3 пакетів готових послуг, які пропонує компанія, або створити індивідуальний комплекс за власними потребами. 

Професіонали забезпечують своєчасне технічне обслуговування побутової техніки, перевірку інженерних систем, генеральне прибирання, а також допоможуть в разі аварійної ситуації. 

Маленьке щоденне прибирання

Ще один секрет чистоти – маленьке прибирання, але кожного дня. Ви можете наводити порядок не у кожній окремій кімнаті, а по категоріях: підвіконня, полиці, потім шафи. Плями прибирайте відразу, потім позбутися їх буде складніше. Таке щоденне прибирання дозволить підтримувати чистоту не витрачаючи багато часу.