Сітку рабицю використовують для спорудження парканів та огорож навколо приватних і заміських будинків, дачних ділянок, спортивних комплексів, парків уже не одне десятиліття. Але винайдення нового виду захисного шару із полівінілхлориду зробило її ще популярнішою, адже тепер вона має більш привабливий вигляд та великий вибір кольорів.

Сітка рабиця з ПВХ покриттям має класичний вид плетіння для цього матеріалу, а от для захисту металу від корозії, впливу ультрафіолету та хімічних речовин на неї наносять шар полівінілхлориду – полімеру, стійкого до впливу вологи, солоної води, сонця та агресивних сполук.

Особливості рабиці з полівінілхлоридним покриттям

Виробник сітки ТОВ "Новий Двір" випускає рабицю з металевого дроту шляхом переплетення, тому полотно виходить досить еластичним та міцним. Шар ПВХ наносять або безпосередньо на метал, або на попередньо оцинкований дріт – так захист буде ще надійнішим. Рабиці в полімері притаманні такі характеристики:

  • естетичний зовнішній вигляд: сітка рабиця є зелена, синя, коричнева, жовта, рожева, тому власники будинку можуть дібрати матеріал під колір даху чи інших елементів на подвір’ї;

  • екологічність: полімер не виділяє ніяких шкідливих речовин – повністю безпечний для людини і навколишнього середовища;

  • довговічність ПВХ захищає метал від негативних природних впливів: сітка не покривається іржею, не псується під впливом кислот, лугів, морської солі, а надійний виробник забезпечує ще й захист покриття від розтріскування, вигорання;

  • багатофункціональність: плетена сітка підходить для огорож, парканів, кліток і вольєрів для домашніх птахів та птиці, її використовують у ландшафтному дизайні, для розмежування подвір’я;

  • доступність: ціна матеріалу невисока, порівняно з іншими видами огорож, тому з неї можна швидко і недорого звести паркан навіть для дуже великих ділянок.

Стійка і надійна сітка в полімері служить по кілька десятиліть без зміни зовнішнього вигляду, а за потреби її можна використати повторно, адже огорожа швидко монтується і демонтується.

Параметри вибору сітки рабиця з ПВХ для огорожі

Плетену сітку від виробника в інтернет-магазині Сітканд можна придбати різної конфігурації, але для зведення паркану найоптимальнішим розміром буде:

  • висота від 1,4 до 2 метри (доступна висота до 4 метрів, а на замовлення можливе виготовлення і вищої);

  • товщина дроту від 2,5 до 4 мм (чим товщий дріт, тим міцнішою і довговічнішою буде огорожа);

  • розмір вічок є від 25×25 мм до 60×60 мм: для паркану навколо будинку підійде 40×40 мм чи 55×55 мм, а от для огорожі для домашніх птахів чи тварин краще купити на сайті sitkand сітку з чарунками 25×25 мм або 35×35 мм.

Рабиця в полімері продається в рулонах довжиною 10 погонних метрів. Рулони у змотаному вигляді дуже компактні, тому не завдають проблем під час транспортування та зберігання матеріалу.

Варіанти паркану із сітки рабиці в полімері

Найпростіший і найдешевший варіант огорожі з плетеної сітки – натяжний паркан. Для його облаштування закопують або бетонують стовпчики з дерева чи металу і натягують сітку, монтуючи її до стовпців. Щоб огорожа не провисала по верху протягують міцний дріт.

Для парканів висотою 1,8-2 метри встановлюють поперечні кріплення: під кутом 90° до дерев’яних стовпів прибивають брус або до металевих приварюють труби чи кут. Така конструкція перешкоджає провисанню сітчастого матеріалу.

Секційний паркан – найдорожчий: із металевого кута зварюють прямокутні рамки, до яких кріпиться сітка. Секції монтують на металеві стовпці зварюванням або кріпленням на болтах.

Секційна огорожа вважається найнадійнішою, але для дачної ділянки чи приватного подвір’я підійде і звичайний натяжний паркан із сучасної та красивої сітки рабиці з ПВХ-покриттям.