Київські правоохоронці затримали шахраїв, які ошукували чоловіків під час побачень. Про це повідомляє поліція Києва.

Зловмисники створили у соціальній мережі декілька анкет з акаунтами дівчат, які нібито мали намір познайомитись з заможними чоловіками. У подальшому потерпілому призначали побачення у кафе в Печерському районі столиці. Під час зустрічі у закладі дівчина замовляла нібито дорогі алкогольні напої та їжу на виніс, як обіцянка продовження вечора. Далі їм виносили у пакеті замовлення, чоловік розраховувався, дівчина забирала з собою пакунок, але насправді це був муляж, бо у ньому не було придбаних дорогих продуктів.

На виході з кафе за вигаданою легендою зловмисниця залишала чоловіка, поверталася у кафе з оплаченим замовленням та передавала його для використання з іншим потерпілим. Під час чергового побачення правоохоронці затримали трьох фігурантів.

Організував злочинну схему громадянин іншої держави 1999 року народження, якому допомагала уродженка Волині 2002 року народження та уродженець Закарпатської області 1997 року народження. Було розпочато кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Затриманим загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці встановлюють інших осіб, що можуть бути причетними до шахрайської діяльності. Тривають слідчі дії.