Після повернення у власність ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ" нерухомого майна, Kyiv City Express запустить новий маршрут від Києва до Вишгорода. Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у своєму Facebook.

"Вважаю, що на сьогодні це один з найуспішніших транспортних проєктів. Ми задумували його для створення єдиного логістичного простору, який охоплює 20 залізничних станцій між Києвом та містами-супутниками", — написав міністр.

Як розповідає посадовець, наприкінці 2021 року локомотивне депо, будинок служби колії та інше нерухоме майно було зареєстроване на підставні компанії. Після – це майно було незаконно перепродане кілька разів.

Через суди та суперечки з Київською обласною прокуратурою, Мінінфраструктури домоглися передачу усього майна до підприємству "Київ-Дніпровське МППЗТ". зараз 100% акцій цього товариства належать державі, а сама організація знаходиться в управлінні Міністерства.

Офіційно Kyiv City Express запустили під час повномасштабного вторгнення – 21 березня 2022 року. Від початку курсували рейси Дарниця-Святошин. Тоді це була чи не єдина гарантована можливість пересування між берегами Києва, можливість дістатися до евакуаційних рейсів на Центральному вокзалі.

Загальна кількість перевезених пасажирів з моменту запуску складає майже 4 мільйони людей.