Сьогодні, 28 липня 2023 року, у приміщеннях ПрАТ “АК “Київводоканал” правоохоронці проводять обшуки. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених “Київводоканалом” за нібито завищеними цінами.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби ПрАТ “АК “Київводоканал”

Як повідомляється, у “Київводоканалі” проводяться обшуки слідчими СУ ГУ НП, відповідно до ухвали Голосіївського районного суду м. Києва. Обшуки стосуються досудового розслідування щодо закупівель, проведених Київводоканалом за нібито завищеними цінами.

У “Київводоканалі” наголошують, що усі закупівлі компанія проводить за процедурою відкритих торгів у системі Prozorro у встановленому Законом України порядку. Ці закупівлі регулярно моніторить Державна аудиторська служба України на предмет дотримання законності та правильності проведення торгів і жодних зауважень до процедур при моніторингу не надавала.

В компанії також зазначають, що “Київводоканал” вже більше року “знаходиться під тиском правоохоронних органів”.

“Необгрунтовані підозри, обвинувачення та обшуки, відволікають працівників критичної інфраструктури від їх прямих обов’язків та створюють психологічний тиск. Це може напряму вплинути на роботу підприємства та на стабільність водопостачання міста. Працівники Київводоканалу розраховують на об’єктивне та неупереджене розслідування, а не чергову спробу дискредитувати міське підприємство”, – заявили у “Київводоканалі”.