Вночі та вранці 26 серпня російські військові завдали черговий масований, комбінований ракетно-дроновий удар по Україні. На Київ заходили ударні дрони та крилаті ракети, повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його даними, спочатку на Київ заходили з різних напрямків до десятка ударних БпЛА на кшталт Shahed. Всі вони були знищені силами і засобами ППО ще на підступах до міста.

Потім на Київ ворог скерував крилаті ракети. Вони заходили на Київ після складних маневрів, дуже щільними групами з різних напрямків. Сергій Попко зазначив, що під час атаки цих крилатих ракет ворог випустив в напрямку столиці поспіль кілька балістичних рекет, в тому числі і аеробалістичний «Кинджал». Силами та засобами ППО було уражено приблизно півтора десятка ракет. За інформацію оперативного зведення, в Києві без руйнувань та потерпілих.

За попередньою інформацією, головною метою складної, комбінованої атаки усіх цих численних крилатих, балістичних, аеробалістичних ракет та ударних дронів стали об’єкти інфраструктури. Через ракетну атаку Укренерго розпорядилося ввести екстрені відключення світла. Виникли проблеми з електропостачанням в багатьох районах столиці. Енергетики працюють щоб повернути світло в домівки киян.

Сергій Попко наголосив, що у Києві розгортають усі «Пункти Незламності».

Наразі у Києві триває повітряна тривога.