У Києві рішенням суду громаді міста повернули квартиру на вулиці Ярославів Вал у Шевченківському районі. Прокурори довели, що помешкання вартістю понад 5 млн гривень, яке належало померлому киянину, шахраї привласнили на підставі неіснуючого договору дарування. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Зазначається, що власником двокімнатної квартири, яка розташована на вулиці Ярославів Вал, був самотній киянин, який помер, не маючи спадкоємців. Після його смерті нерухомість мала перейти у комунальну власність як відумерла спадщина

“Однак внаслідок шахрайських дій на підставі неіснуючого договору дарування вказана квартира була зареєстрована за фізичною особою та в подальшому незаконно відчужена”, – йдеться в повідомленні.

Шевченківська окружна прокуратура Києва звернулась до суду з позовом про визнання спадщини відумерлою та витребування до комунальної власності нерухомого майна. Шевченківський районний суд столиці погодився з доводами прокурора, що майно незаконно вибуло з власності територіальної громади, та своїм рішенням задовольнив позов у повному обсязі.