Київ – беззаперечно, історичне місто, багате на унікальні пам’ятки архітектури світового значення (Києво-Печерська Лавра, заповідник «Софія Київська» та неймовірні місця, з унікальними архітектурними ансамблями (Майдан Незалежності, старий Поділ) кожне з яких заслуговує уваги! 

А ще в столиці велика кількість мальовничих парків, алей та оглядових зон, з яких відкриваються неперевершені краєвиди на місто та Дніпро (Ботанічний сад ім. Гришка, Пейзажна алея, оглядова зона біля арки Свободи українського народу). 

Звичайно, ні за один день, ні навіть за місяць неможливо оглянути всі історичні та сучасні об’єкти, якими славиться Київ. 

Проте ознайомитися з найвизначнішими пам’ятками та на власні очі побачити найкрасивіші місця столиці України можна навіть за 1 день! 

Як за один день відвідати найвідоміші місця Києва: корисні поради

Для тих, хто планує короткотривалий візит в Київ, або ж хто хоче «подарувати» собі цікавий та пізнавальний вихідний, корисними будуть наступні поради для ефективної організації екскурсії містом.

1. Планування маршруту

Перш за все варто продумати екскурсійний маршрут та спланувати час на відвідування кожного місця. 

Таким чином, на даному етапі потрібно:

  • створити перелік пам’яток, архітектурних об’єктів, мальовничих вулиць, скверів чи парків, які б хотілося відвідати;
  • встановити орієнтовний час на відвідування кожного місця.

Як би не хотілось побачити «все», краще зупинитись на тих місцях, які викликають найбільшу цікавість.

При плануванні маршруту рекомендується дотримуватися територіальної послідовності – так можна буде зекономити час на пересуванні містом.

2. Оренда авто

Якщо плани на день грандіозні і хочеться побачити якнайбільше, то без авто не обійтися. 

Пересування міським транспортом від однієї локації до іншої, звичайно, можливе. Проте в такому випадку потрібно бути готовим до того, що більшу частину екскурсії займе очікування автобусу чи маршрутки на зупинці.

Прокат авто в Києві відкриває практично необмежені можливості в пересуванні. Крім того, оренда авто дає можливість оперативно дістатися тих місць, куди не ходить міський транспорт і відстань від зупинки до екскурсійного об’єкта довелося б долати пішки.

Надійним сервісом автопрокату, де завжди можна недорого орендувати автомобіль, є Car Rent UA

Компанія надає в прокат авто навіть на 1 день, тож це прекрасна можливість з комфортом пересуватися Києвом.

До того ж, оренда авто в Car Rent UA для екскурсії сприяє організованому та комфортному проведенню часу, особливо, якщо мова йде про відпочинок з друзями чи сім’єю!

3. Організація відпочинку та перекусу

Щоб екскурсія містом була приємною та пізнавальною, а не безглуздим марафоном, лише б побачити «все» і при цьому не запам’ятати нічого, потрібно подумати про відпочинок. 

В Києві з цим жодних проблем не буде, адже майже на кожній вулиці міста безліч різноманітних кафе та ресторанів, де можна смачно перекусити і відпочити. Особливо їх багато в місцях так званих туристичних маршрутів. 

Проте не обов’язково відвідувати такі заклади - можна взяти перекус з собою, щоб мати можливість перекусити в якомусь мальовничому місці, наприклад, влаштувавши собі пікнік в парку з видом на Дніпро.

А от що стосується кави і смаколиків, то ними запасатися заздалегідь потреби немає – в місті багато точок продажу, де можна придбати напої з собою.

4. Дотримання правила: «краще менше, але якісніше»

Найбільшою помилкою туристів є бажання оглянути максимально можливу кількість пам’яток чи визначних місць Києва. 

Так вчиняти не рекомендується, адже замість задоволення від проведеного часу, пізнання нового та отриманих вражень в кінці дня відчуватиметься лише безмежна втома.

Краще насолодитися відвідуванням обмеженої кількості місць, але якісно та корисно відпочити, приділивши достатньо часу спогляданню того чи іншого туристичного об’єкта, ніж об’їздити все місто, затримуючись біля історичних пам’яток на кілька хвилин, щоб зробити фото.

5. Скористатися послугами екскурсійних агентств

Якщо в Києві проїздом і можливості продумати екскурсію немає, то гарним рішенням в цьому випадку буде приєднатися до екскурсійної групи.

Варіантів екскурсій існує дуже багато, проте для знайомства з містом найкраще підійде ознайомча автобусна екскурсія.

Серед переваг – можливість побачити найвизначніші місця Києва і дізнатися про них з розповідей гіда.

Мінусом такого варіанту є необхідність дотримуватися встановленого графіку та маршруту і відсутність можливості приділити більше часу саме тому об’єкту, який викликає найбільшу цікавість.

В будь-якому випадку, екскурсія Києвом – це прекрасна можливість пізнати столицю України та Київської Русі, на власні очі побачити неповторні історичні пам’ятки та насолодитися прекрасними краєвидами одного з найкрасивіших у світі міст! 

А оренда авто в Car Rent UA допоможе здійснити знайомство з Києвом з комфортом та задоволенням!