Учні, які тимчасово вимушені перебувати за кордоном внаслідок повномасштабного вторгнення рф, відтепер матимуть можливість здобувати освіту дистанційно у класах, створених в окремо визначених закладах освіти Київської області. Наразі мова йде про школи Білої Церкви, Борисполя та Боярки.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Київської обласної військової адміністрації.

"Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України, виданим 21 серпня цього року, здобуття освіти учнями, які виїхали з України через війну, забезпечується в окремо визначених закладах загальної середньої освіти у створених класах (групах) для організації вивчення предметів навчального плану українських освітніх програм, які не вивчаються у закордонних школах", – йдеться у повідомленні КОВА.

У пресслужбі розповіли, що на Київщині було визначено чотири заклади загальної середньої освіти, які надаватимуть можливість здобувати таку освіту:

Білоцерківська початкова школа "Казка" Білоцерківської міської ради (1-4 класи);

Білоцерківський академічний ліцей "Вектор"-гімназія № 18 Білоцерківської міської ради;

Бориспільський ліцей "Альта" Бориспільської міської ради;

Боярський академічний ліцей "Гармонія" Боярської міської ради.

"Крім того, здобувачі освіти, які перебувають за кордоном, можуть навчатися за однією з вибраних форм: дистанційною, екстернатною або сімейною (домашньою)", – додали у пресслужбі КОВА.