Подільською окружною прокуратурою Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва”. Чиновнику інкримінують службову недбалість, допущену при будівництві Подільського мостового переходу через Дніпро. Слідство встановило, що роботи на суму понад 32 млн гривень документально не підтверджені, проте були оплачені. Також підтверджено завищення вартості вказаних робіт на понад 3 млн гривень. 

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Зазначається, що на виконання договору щодо виконання робіт по об’єкту “Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”, укладеного між КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд  Києва” та генпідрядником, у листопаді 2019 року було залучено підрядні організації.

Підрядники мали надати послуги з використання найманого нестандартного обладнання – посилених контейнерів, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.

Водночас відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної експертизи, будівельні роботи на суму понад 32 млн гривень документально не підтверджуються, проте були оплачені комунальним підприємством.

“Крім того, керівник КП та генпідрядник підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких були внесені відомості про необґрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду. Експерти встановили завищення вартості вказаних робіт на понад 3 млн гривень”, – зауважили в прокуратурі.