Правоохоронці викрили київську ІТ-компанію, яка планувала надавати російським загарбникам віддалений доступ до інформації з електронних систем Донецької обласної військової адміністрації. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора одному з керівників столичної ІТ-компанії та п’яти його спільникам, які переховуються на тимчасово захоплених територіях, повідомили про підозру у сприянні діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, службові особи компанії, яка встановлювала програмне забезпечення в держустанові, надали віддалений доступ представникам терористичної організації «ДНР».

«Завдяки отриманому онлайн-доступу підозрювані планували регулярно «зливати» інформацію з е-документообігу однієї з обласних військових адміністрації на користь представників спецслужб РФ», - ідеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, найбільше ворога цікавили відомості про наслідки російських повітряних ударів по енергетичній інфраструктурі регіону. Також загарбники хотіли знати точні координати електропідстанцій, на яких проводились або ще тривають ремонтно-відновлювальні роботи після обстрілів. Це допомогло б ворогу спланувати та здійснити повторні повітряні атаки на них.

Під час обшуків в офісі ІТ-компанії та в помешканнях фігурантів у Києві виявлено комп’ютери та мобільні телефони із доказами підривної діяльності; печатки і документи, що вказують на ведення «спільного бізнесу» з донецькою «філією».

На підставі зібраних доказів затримано одного з керівників столичного підрядника. Вирішується питання притягнення до відповідальності п’ятьох його спільників з тимчасово окупованого Донецька.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією.