Прокурори Київської міської прокуратури відстояли позицію щодо повернення киянам незаконно відчуженого комунального майна в історичному центрі столиці. Мова йде про незаконне володіння фізособою нежитлових приміщень в будинку по вулиці Січових Стрільців, який є пам’яткою архітектури місцевого значення.

"З метою захисту інтересів столичної громади прокуратура подала до суду позов про витребування з незаконного володіння фізичної особи нежитлових приміщень в будинку по вулиці Січових Стрільців, який є пам’яткою архітектури місцевого значення", – йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Також зазначається, що вартість приміщень становить 4,5 млн гривень.

У пресслужбі розповіли, що за наслідками первинного розгляду справи Шевченківський районний суд у 2022 році відмовив у задоволенні позову через начебто не доведення прокурором наявності у територіальної громади міста Києва речових прав на спірне нерухоме майно, а також не доведення факту укладання договорів щодо спірного майна з порушенням законодавства.

Крім того додали, що особу, яка підробила документи, на підставі яких вказане майно незаконно вибуло з комунальної власності, вироком суду притягнуто до кримінальної відповідальності.