У Київській області Служба безпеки України (СБУ) затримала російського агента, який за гроші передавав інформацію про військові об’єкти та критичну інфраструктуру Києва. Зловмисника затримали “на гарячому” в момент відеозйомки бази ЗСУ. 

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Служби безпеки України (СБУ).

Згідно з повідомленням, чоловік за гроші працював на головне управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). За вказівкою агресора він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону.

Зазначається, що ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, також фігурант “зливав” окупантам інформацію про електропідстанції у Києві.

“За наявними даними, ворожа спецслужба сподівалась, що під час збору розвідданих їхній поплічник зможе виявити поблизу енергооб’єктів місця бойового чергування української ППО”, – йдеться в повідомленні.

Зрадника затримали “на гарячому”, коли він здійснював відеозйомку військової бази ЗСУ та “прив’язував” її GPS-координати до електронної карти.

За даними слідства, фігурантом є 23-річний мешканець Одеси, який переїхав до Києва. Для отримання “швидких грошей” він розмістив “резюме” на спеціалізованих інтернет-платформах з пошуку підсобних робіт. Надалі на нього вийшла російська воєнна розвідка, яка за гроші залучила чоловіка до співпраці. Всю подальшу комунікацію здійснювали через один із месенджерів. Для конспірації зрадник створив декілька анонімних облікових записів.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та взяли під варту. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.