Під час російської атаки дронами в ніч проти 8 травня над Києвом було виявлено й знищено понад 30 безпілотників Shahed-136. Про це повідомив начальник Київської ОВА Сергій Попко.

За його словами, з початку місяця це вже четверта повітряна атака. 

"На жаль, за інформацією на даний момент - в місті є руйнування та травмовані. Внаслідок падіння уламків в столиці є пошкоджені будинки, дорожне покриття, автівки", - написав Попко.

Пізніше він уточнив, що через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 машина горіла, зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано 5 людей, їм надана медична допомога.

В Солом’янському районі пошкоджено резервуар з витоком дизпалива (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних й 5 легкових авто.

"Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано. Інформація по руйнуваннях і постраждалих в усіх районах міста уточнюється", - написав Попко.

Крім того, уламки збитого дрона впали злітну смугу аеропорту "Жуляни".

Відомо, що армія РФ атакувала Україну 35 дронами-камікадзе, вибухи цієї ночі лунали такаж в Одесі й Краматорську. Захисники українського неба знищили усі ворожі безпілотники.